Baltijos šalių apsauginės pakuotės gamybos lyderis „Komex“ telkia gamybą Panevėžio LEZ

30 gruodžio, 2020

Lietuvos apsauginės polietileno pakuotės gamintoja bendrovė „Komex“ Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje (PLEZ) investuos virš 7 mln. Eurų į 24 000 kv.m. gamybos bazę.

Daugiausia apdirbimo pramonei skirtas pakuotes gaminanti bendrovė iki 2021 metų lapkričio planuoja pastatyti ir įsirengti 18000 kv.m. gamyklos patalpų tinkamų perkelti įrangą iš šiuo metu skirtingose Panevėžio vietose veikiančių 5 cechų: putų polietileno plėvelės, lakštų ir profilių, burbulinės ir termoizoliacinių plėvelių, polietileno plėvelių ir maišų gamybos, kartono su putų polietilenu lakštais bei polietileno perdirbimo cechų.

„Gamyklos įrengimą ir plėtrą esame suplanavę dviem etapais. Pirmajame etape, iki kitų metų pabaigos siekiame sutelkti visą gamybos procesą vienoje vietoje, taip optimizuojant vadybos, gamybos ir logistikos kaštus, – sako UAB „Komex“ direktorius ir savininkas Robertas Preidys. Atitinkamai 5 mln. eurų investuosime į gamybos pastatus ir infrastruktūrą, kur perkelsime visą turimą įrangą iš skirtingų cechų. Dar 2 mln. eurų skirsime papildomos įrangos įsigijimui naujiems gaminiams.“

Antrajame etape įmonė planuoja išplėsti gamyklą iki 24000 kv.m. Ir tuo pačiu, išplėtus gamybą ir investavus į naujų gaminių linijas, iki 2023 metų bendrovė planuoja patrigubinti apyvartą, o darbo vietų skaičius turėtų augti apie 20 proc. iki 100 darbuotojų.

Pasak „Komex“ vadovo, sparčiai auga siuntų skaičius paštu ir per kurjerius, tad jau dabar bendrovė baigia derinti technologinius procesus ir netrukus rinkai pasiūlys naujų gaminių – pašto kurjerių maišų bei termoizoliacinių pakavimo maišų maisto prekybai. „Planuojame, kad papildę asortimentą novatoriškais produktais ženkliai padidinsime eksporto apimtis, kurios šiuo metu sudaro tik apie 30 proc. įmonės pajamų,“ – teigia R.Preidys.

„Džiaugiamės, kad Panevėžio laisvoji ekonominė zona yra patraukli ne tik užsienio investuotojams, bet ir vietos gamintojams. Puikiai išvystyta infrastuktūra ir galimybė operatyviai įgyvendinti projektą suteikia konkurencinį pranašumą šiuo verslui dinamišku laikotarpiu, reikalaujančiu greitų sprendimų,“ – sako Panevėžio LEZ direktorius Rokas Krivonis.

Panevėžio LEZ tai jau antrasis investuotojas šiais metais, neseniai skelbta, kad Švedijos automobilių kabelių pynių ir elektromechaninių sistemų įmonė „AQ Wiring Systems“ investuos į gamybinius pastatus ir perkels veiklą į LEZ.

Artimiausiais metais visos investicijos į LEZ sieks apie 45 mln. eurų, o darbuotojų skaičius perkops 1300. Panevėžio LEZ jau pasirinko elektronikos gamintoja iš Leipcigo „Leesys“, Lietuvoje atidariusi naują remonto, techninės priežiūros ir gamybos padalinį; veiklą vykdo įmonės „Devold“, „IMG Lithuania“ ir „Spektrus EU“.

„Arginta Engineering“ plečiasi: Panevėžio LEZ statys naują gamyklą

Viena didžiausių Lietuvos inžinerinės pramonės ir metalo apdirbimo įmonių „Arginta Engineering“ pirmuoju etapu investuos 5 mln. eurų į papildomus gamybinius pajėgumus.

29 kovo, 2022

READ MORE

„Ekornes“ plečiasi Panevėžio LEZ

„Ekornes“ įmonių grupė paskelbė planuojanti išplėsti savo gamyklą Lietuvoje. Bendrovės gamybos ir logistikos centrą, įsikūrusį Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje, ketinama išplėsti iki 25 tūkst. kv. metrų, o prie 200 esamų gamyklos darbuotojų prisijungs dar daugiau nei 100 specialistų.

14 rugsėjo, 2021

READ MORE

Baltijos šalių apsauginės pakuotės gamybos lyderis „Komex“ telkia gamybą Panevėžio LEZ

Lietuvos apsauginės polietileno pakuotės gamintoja bendrovė „Komex“ Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje (PLEZ) investuos virš 7 mln. Eurų į 24 000 kv.m. gamybos bazę.

30 gruodžio, 2020

READ MORE

AQ Wiring Systems planuoja gamyklą su 1.300 darbo vietų

„AQ Wiring Systems“ planuoja 17.000 kv. m pastatą Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ)

28 gruodžio, 2020

READ MORE

Vokietijos elektronikos gamintoja „Leesys“ pristatė savo planus Lietuvoje

„Leesys“ dėmesį patraukė specialistų kvalifikacijos lygis, atvirumas technologinei pažangai, tinkama infrastruktūra Lietuvoje

28 lapkričio, 2019

READ MORE

Panevėžio LEZ kuriasi reklamos gamintoja

Panevėžio reklamos gamybos UAB „Spektrus EU“ jau vasaros pabaigoje turėtų persikelti iš nuomojamų patalpų mieste į dvigubai erdvesnį pastatą Panevėžio LEZ. Plėtrą paskatino spartus įmonės augimas ir nauji gaminiai

18 rugsėjo, 2019

READ MORE

Įsibėgėjo norvegų IMG Group statybos Panevėžio LEZ

Didžiausio Norvegijos baldų gamintojo „Ekornes Group“ dukterinė įmonė „IMG Group“ AS pradėjo savo pirmosios Europoje bendros baldų gamyklos ir distribucijos centro statybas  Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ)

19 birželio, 2018

READ MORE

Didžiausias norvegų baldų gamintojas investuoja Panevėžio LEZ

Norvegijos baldų gamybos įmonė „IMG Group“ AS pasirašė sutartį su Panevėžio laisvosios ekonominės zonos (LEZ) operatoriumi.

26 balandžio, 2018

READ MORE
MORE NEWS