Didžiausias norvegų baldų gamintojas investuoja Panevėžio LEZ

Informacinis pranešimas

26 balandžio, 2018

Norvegijos baldų gamybos įmonė „IMG Group“ AS pasirašė sutartį su Panevėžio laisvosios ekonominės zonos (LEZ) operatoriumi. Pirmąją bendrą baldų gamyklą ir distribucijos centrą Europoje grupė nusprendė statyti Panevėžyje. Panevėžyje grupė įsikurs per kelis etapus. Pirmąjį jų planuojama užbaigti 2019 m. pradžioje. Pradinė investicija sieks 10 mln. eurų ir bus sukurtos 125 darbo vietos.

Lietuvoje jau yra įsteigta antrinė grupės įmonė UAB „IMG Lithuania“. „IMG group“ AS tikisi, kad ši investicija Panevėžyje bus kertinė įmonės augimo strategijoje ir padės IMG per ateinančius penkerius metus padvigubinti verslo apimtis. „IMG Lithuania“ sustiprins mūsų konkurencinę poziciją Europoje. „IMG group“ esmė yra sukurti didžiausią vertę savo klientams, todėl teigiamai vertinu Lietuvos teikiamas galimybes mūsų verslui Europoje”, – sako „IMG group“ prezidentas James Tate.

Šiuo metu įmonė veiklą Europos rinkoje vykdo, savo produkciją transportuodama iš Azijoje veikiančių gamyklų. Grupė tikisi, kad Panevėžio LEZ IMG suteiks lankstesnes gamybos ir tiekimo galimybes, nes Panevėžys pasižymi stipria tiekimo grandine daugumai pramonės šakų, ypač baldų gamybai. 50 km spinduliu pasiekiami visi aukščiausių standartų ir kokybės medžio, porolono, tekstilės, metalo ir kitų komponentų gamintojai. „Pasirinkimas investuoti Panevėžio LEZ IMG leis sutrumpinti tiekimo terminus bei padidins konkrečių produktų gamybos ir tiekimo galimybes Europos rinkai. Didesnis lankstumas užtikrins geresnę paslaugų kokybę esamiems klientams bei leis plėstis į naujas rinkas”, – teigia IMG grupės Prezidentas James Tate.

Anot „IMG group“ AS gamybos direktoriaus Lars Inge Solnordal Jakobsen, Panevėžys buvo pasirinktas tiek dėl strategiškai patogios lokacijos, palankių galimybių lengvai vystyti verslą, tiek dėl kvalifikuotų darbuotojų, tarp kurių nemažai yra ir baldų gamybos specialistų.

Panevėžio LEZ direktorius Rokas Krivonis atkreipia dėmesį, kad tokio investuotojo kaip „IMG group“ žingsnis pradėti veiklą Panevėžyje rodo šio miesto, kaip pramonės telkinio, svarbą tiek šalies, tiek visos Europos kontekste. Iš viso Panevėžio regione jau pritraukta keliasdešimt užsienio kapitalo investuotojų, iš kurių net 16 yra iš Norvegijos. „Investuotojams Panevėžio LEZ patrauklus ne tik dėl kvalifikuotų specialistų pasiūlos, patikimų tiekėjų, bet ir dėl galimybės projektus įgyvendinti operatyviai. Laikiną gamybą siūloma pradėti greta esančiame pastatų komplekse jau po sutarties pasirašymo, ką pasiūlėme ir IMG, o mūsų Panevėžyje dirbanti statybų valdymo komanda užtikrina, kad esant poreikiui projektai LEZ būtų įgyvendinti per 8–10 mėnesių“, – pasakoja R. Krivonis.

Pastato statybas planuojama pradėti 2018 m. viduryje, o gamybą ir distribuciją daliniu pajėgumu planuojama pradėti 2019 m. pradžioje.

Apie Panevėžio laisvąją ekonominė zoną

Tai laisvoji ekonominė zona, veikianti Panevėžyje nuo 2014 metų ir sudaranti 47 ha teritorijos. Panevėžio LEZ yra įrengta visa reikalinga infrastruktūra (dujos, elektra, vanduo, nuotekos, keliai, apšvietimas) plyno lauko investicijoms. Sklypai gali būti formuojami pagal investuotojų poreikius.

Artimiausiu metu Panevėžio LEZ planuojama sukurti daugiau nei 750 darbo vietų, o pritrauktos investicijos sieks daugiau nei 30 mln. EUR. Be „IMG Lithuania“, Panevėžio LEZ projektuojamos dar dvi gamyklos, o sutartis planuojama pasirašyti 2018 m. pradžioje.

Apie IMG grupę

Norvegų kapitalo „IMG Group“ AS priklauso „Ekornes“ grupei, gaminančiai sofas ir kėdes. „Ekornes“ viešai skelbiamoje informacijoje teigiama, kad IMG produkcija geriausiai žinoma Australijoje ir JAV. Grupė iš viso turi 9 baldų gamyklas. Lietuvoje įregistruotos bendrovės „IMG Lithuania“ vienintelė akcininkė – Norvegijos „IMG Holdco“.

Pagal viešai teikiamas finansines ataskaitas, 2016 m. „Ekornes“ gavo 3143,4 mln. Norvegijos kronų (319,9 mln. EUR) pajamų ir dirbo 2146 darbuotojai. O IMG grupės pajamos siekė 452 mln. Norvegijos kronų (45,9 mln. EUR) ir dirbo 676 darbuotojai.

Daugiau informacijos teirautis:

James Tate, IMG grupės prezidentas, e. paštas james@imgcomfort.no
Lars Inge Solnordal Jakobsen, IMG grupės gamybos direktorius, e. paštas lars.inge@imgcomfort.no
Rokas Krivonis, Panevėžio LEZ direktorius, tel. +370 652 31466 e. paštas rokas@pfez.lt

„Arginta Engineering“ plečiasi: Panevėžio LEZ statys naują gamyklą

Viena didžiausių Lietuvos inžinerinės pramonės ir metalo apdirbimo įmonių „Arginta Engineering“ pirmuoju etapu investuos 5 mln. eurų į papildomus gamybinius pajėgumus.

29 kovo, 2022

READ MORE

„Ekornes“ plečiasi Panevėžio LEZ

„Ekornes“ įmonių grupė paskelbė planuojanti išplėsti savo gamyklą Lietuvoje. Bendrovės gamybos ir logistikos centrą, įsikūrusį Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje, ketinama išplėsti iki 25 tūkst. kv. metrų, o prie 200 esamų gamyklos darbuotojų prisijungs dar daugiau nei 100 specialistų.

14 rugsėjo, 2021

READ MORE

Baltijos šalių apsauginės pakuotės gamybos lyderis „Komex“ telkia gamybą Panevėžio LEZ

Lietuvos apsauginės polietileno pakuotės gamintoja bendrovė „Komex“ Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje (PLEZ) investuos virš 7 mln. Eurų į 24 000 kv.m. gamybos bazę.

30 gruodžio, 2020

READ MORE

AQ Wiring Systems planuoja gamyklą su 1.300 darbo vietų

„AQ Wiring Systems“ planuoja 17.000 kv. m pastatą Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ)

28 gruodžio, 2020

READ MORE

Vokietijos elektronikos gamintoja „Leesys“ pristatė savo planus Lietuvoje

„Leesys“ dėmesį patraukė specialistų kvalifikacijos lygis, atvirumas technologinei pažangai, tinkama infrastruktūra Lietuvoje

28 lapkričio, 2019

READ MORE

Panevėžio LEZ kuriasi reklamos gamintoja

Panevėžio reklamos gamybos UAB „Spektrus EU“ jau vasaros pabaigoje turėtų persikelti iš nuomojamų patalpų mieste į dvigubai erdvesnį pastatą Panevėžio LEZ. Plėtrą paskatino spartus įmonės augimas ir nauji gaminiai

18 rugsėjo, 2019

READ MORE

Įsibėgėjo norvegų IMG Group statybos Panevėžio LEZ

Didžiausio Norvegijos baldų gamintojo „Ekornes Group“ dukterinė įmonė „IMG Group“ AS pradėjo savo pirmosios Europoje bendros baldų gamyklos ir distribucijos centro statybas  Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ)

19 birželio, 2018

READ MORE

Didžiausias norvegų baldų gamintojas investuoja Panevėžio LEZ

Norvegijos baldų gamybos įmonė „IMG Group“ AS pasirašė sutartį su Panevėžio laisvosios ekonominės zonos (LEZ) operatoriumi.

26 balandžio, 2018

READ MORE
MORE NEWS